Categorieën
Ervaring

Met een knipoog: de zeven eigenschappen van ineffectieve projectmanagers (vrij naar Covey)

Onder het motto “effectiever kunnen we het niet maken, maar wel veel leuker” een aantal eigenschappen die u helpen de overtreffende trap van ineffectief (of incompetent) projectmanagement te bereiken. Misschien herkent u punten. Of bij die leuke collega…

  1.  “Een goede projectmanager is lui” hoorde u laatst iemand zeggen. Hoe meer hoe beter, dus u doet helemáal niets meer. U heeft een nieuwe standaard voor passiviteit gezet. U heeft de overtreffende trap van loslaten gevonden. U bent een “verlicht” projectmanager, u wacht af wat het universum voor u in petto heeft.
  2. Het doelgericht streven naar resultaten impliceert dat het “Nu” niet goed is. En uw favoriete projectmanagementgoeroe Eckart Tolle benadrukt nu juist “de kracht van het nu”. Het is al goed zoals het is. Dus die resultaten, ach die komen wel. Ooit. Of niet. En SMART staat toch vooral voor “Spannend, Mooi, Anders, Razendknap en Tot-Ooit”.
  3. Ontwijk iedereen, maar vooral uw opdrachtgever en uw team. U wilt immers al die hardwerkende mensen niet tot last zijn. Bovendien kan u zo ook niets worden gevraagd. “Managen van verwachtingen” heeft u al lang onder de knie. U belooft nooit iets en men verwacht ook niets (meer) van u.
  4. Rapportages: hoe gedetailleerde hoe beter. Data gaat boven informatie. Verberg u achter uw laptop, installeer de nieuwste versie van uw favoriete planningstool en spreadsheet en zet een uitgebreide beheersomgeving op voor uw project. U zit immers aan de knoppen, en dat neemt u letterlijk. U zult ze eens laten zien dat u een mooi managementdashboard kunt maken. Hoe groter hoe beter. U kunt al op drie cijfers achter de comma uitrekenen hoe lang een medewerker met een taak bezig zou moeten zijn. En u streeft naar een nauwkeurigheid van vier cijfers. Dat die medewerker zelf al lang wat anders is gaan doen was u even ontschoten. Maar uw rapportage ziet er gelikt uit en daar gaat het om.
  5. Als u een ding geleerd heeft over communicatie dan is het dat communicatie gaat over zenden. En zenden kunt u als de beste. Mooie rapporten, geestdodend presentaties, u draait er uw hand niet voor om. Dat moderne nieuwlichters beweren dat communicatie tweerichtingsverkeer is en dat er ook zoiets bestaat als ‘luisteren’ en ‘signalen’ oppikken is natuurlijk flauwekul. Ze moeten vooral gewoon beter luisteren. Naar u, dat spreekt voor zich.
  6.  Niet ontwikkelen maar inwikkelen. Ingewikkeld is het beste. Ontwikkelen is voor foto’s en derde wereld landen. Niet voor u. Wat nou vakliteratuur bijhouden. Er is toch niets nieuws onder de zon. Uw meeste recente Projectmanagementboek is “Hoe ik mijn eerste piramide bouwde” geschreven door Toetanchamon. Softskills daar doet u natuurlijk helemaal niet aan. Uw managementstijl hebt u overgenomen van A.N.G. StHaas en die voldoet nog prima.
  7. Voorkoppelen, terugkoppelen, nakoppelen. U gelooft het allemaal wel. U bent allang ‘ontkoppelt’ ofwel ‘afgehaakt’. Uw stijl is PbWA: “Projectmanagement by Walking Away”

Bron: http://www.ises.nl/met-een-knipoog-de-zeven-eigenschappen-van-ineffectieve-projectmanagers-vrij-naar-covey